جزء گروه آموزشی : آموزش مهارتی حرفه ای علوم پزشکی
معرفی: این دوره به منظور ارتقای دانش عملی کاردانان و کارشناسان علوم آزمایشگاهی و تربیت نمونه بردار با صلاحیت و توانمند، با هدف خونگیری صحیح وریدی در آزمایشگاههای بالینی طراحی شده است.
حداکثر ظرفیت پذیرش: 40 نفر
حداقل مدرک تحصیلی: کاردان و کارشناس علوم آزمایشگاهی ( بدون نیاز به سابقه کاری )/ کارشناس ارشد گروه علوم پایه پزشکی با مدرک پایه کارشناسی علوم آزمایشگاهی
دوره ها و گواهینامه های پیش نیاز: پیش نیاز ندارد
سایر شرایط: پیش نیاز ندارد
شیوه پذیرش: افراد واجد شرایط به صورت آزاد پذیرش خواهند شد. اولویت پذیرش با افرادی است که معرفی نامه از محل کار ارائه نمایند.
اهداف کلی
ارائه آموزشهای نظری و عملی در بخش خونگیری آزمایشگاه، ارتقاء کیفیت سطح خدمات قابل ارائه در آزمایشگاههای تشخیص طبی، استاندارد سازی و یکسان سازی روش های نمونه گیری وریدی در ازمایشگاه های بالینی کشور
اهداف شناختی
- مهارت آموز به طور صحیح خونگیری را انجام خواهد داد.
- مهارت آموز با عوارض حاد و تاخیری در نمونه برداری و نحوه برخورد با نیدل استیک حین نمونه برداری را به درستی مدیریت خواهد کرد.
اهداف نگرشی
- فلبوتومیست باید به رعایت شاخص های اخلاقی و استانداردهای فنی و دفتری در بخش فلبوتومی و نمونه برداری معتقد باشد.
- مهارت آموز باید به رعایت اخلاق حرفه ای در نمونه برداری از جمله رازداری، حفظ حریم خصوصی، مهارت ارتباط کلامی و غیر کلامی با مراجعین و کارکنان ملتزم باشد.
اهداف رفتاری
- مهارت آموز به طور صحیح خونگیری را انجام خواهد داد.
- مهارت آموز با عوارض حاد و تاخیری در نمونه برداری و نحوه برخورد با نیدل استیک حین نمونه برداری را به درستی مدیریت خواهد کرد.
شیوه ارزیابی
آزمون کتبی: 40 سوال تستی از 2 منبع WHO guidelines on drawing blood: best practices in phlebotomy 2013 و استاندارد ملی آزمایشگاه مرجع سلامت ویرایش1397 توسط مسئول علمی تدوین دوره طراحی می شود.
Observation: ( مشارکت در کلاس/ پرسش و پاسخ در کلاس)، نحوه عملکرد مهارت آموز در حین فلبوتومی در واحد آزمایشگاه بیمارستانی یا مستقل توسط مسئول علمی دوره ارزیابی خواهد شد.
Logbook: تکمیل لاگ بوک الزامی است و مهارت آموز باید نسبت به تکمیل Logbook خود اقدام نماید. لاگ بوک ها می بایست هر روز آموزشی از دوره توسط مهارت آموز تکمیل و به امضای مربی مربوطه برساند.
توانایی فراگیر در پایان دوره
مهارت آموز قادر خواهد بود:
- خونگیری را به درستی و بطور کامل انجام دهد و خون را در لوله های مناسب توزیع نماید.
- عوارض حاد و تاخیری در نمونه برداری و نحوه برخورد با نیدل استیک در نمونه برداری را به درستی مدیریت نماید.